Verblijf

Cortijo del Sabado is een groot boerenhuis van meer dan 200 jaren oud. Het dorp Los Alamos ligt op ongeveer 1150 m hoogte wat de temperatuur zelfs in de hete spaanse zomers erg aangenaam maakt. ’s Middags waait er meestal een verkoelende wind van de Sierra Nevada, die het nog prettiger maakt. ’s Nachts koelt het zodanig af, dat het heerlijk slapen is. Airco is hier niet nodig.

De cortijo beschikt over 3 tweepersoonskamers met eigen badkamer. Handdoeken, linnengoed , als ook badlakens en badjassen voor bij het zwembad en sauna zijn aanwezig. Er is een royale gasten-woonkamer met Nederlandse tv en wifi.

De cortijo beschikt over 2 vrijstaande ateliers, een voor beeldhouwen en een voor glas in lood. Het beeldhouwatelier heeft een prachtig weids uitzicht op een inspirerende omgeving. In de grote tuin bevinden zich talloze zitplekjes om te genieten van de rust en de natuurlijke omgeving met onder andere de olijf- en amandelboomgaarden. En natuurlijk is er de mogelijkheid voor een heerlijke frisse duik in het zwembad of je gaat wandelen of mountainbiken in de ongerepte natuur.

Ook is er een mooie rustgevende yogastudio met uitzicht op de bergen. Hier kun je op verzoek, onder begeleiding van Maria, yogalessen volgen voor

€ 10,– per uur per persoon.